Nábelek Zsófia receptje
2021. augusztus 2.- 1 db spagettitök
- 3 ek olívaolaj
- 200 g ricotta
- 80 g reszelt parmezán
- 1 dl tejszín
- só, frissen őrölt fekete bors
A tököt tisztítsuk meg, vágjuk ketté hosszában, és kanalazzuk ki a magjait. Dörzsöljük be mindkét felét olívaolajjal, finoman sózzuk, borsozzuk, és vágott felükkel lefelé fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Közben készítsük el a krémet hozzá. A ricottát, a parmezánt és a tejszínt keverjük össze, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a tökök már kissé lehűltek (de azért még forrók), villával bontsuk szálaira a puhára sült húsukat, ez könnyen fog menni.
spagettitök , olívaolaj , ricotta , parmezán , tejszín