Receptek

Mediterrán paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Takács Hajnalka receptje

2020. július 29.
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 csomag mozzarellagolyó
  • 2 tk reszelt parmezán
  • só, bors


ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A hagymákat apróra vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk. Hozzátesszük a leforrázott és így a héjától megszabadított, felkockázott paradicsomot, valamint a szintén apróra vágott bazsalikomot.

Néhány perc kevergetés után, ha már a paradicsom megpuhult, felöntjük 3 dl vízzel és még 15-20 percig főzzük.

Ha kész, botmixerrel pürésítjük.

Mini mozzarellagolyókkal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.


paradicsom , parmezán , vöröshagyma , fokhagyma , mozzarellagolyó , bazsalikom , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra