Bereznay Tamás receptje
2018. május 30.- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált borjúhús
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg hámozott darabolt paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
A paradicsomos húsgolyó elkészítése (Albóndigas de carne en tomate):
A kétféle húst sóval és borssal összegyúrjuk, apró gombócokat formázunk belőle, serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékot átöntjük egy lábosba. Ebben megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, felöntjük a fehérborral és a felére visszafőzzük. Hozzáadjuk a kézzel szétnyomkodott paradicsomkonzervet és miután felforrt, beletesszük a húsgolyókat. Sózzuk, borsozzuk, és fedővel lefedve fél órát főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
darált sertéshús , fokhagyma , paradicsom , darált borjúhús , vöröshagyma