Erhardt Zoltán receptje
2021. március 16.- 20 dkg sárga, piros és csíkos koktélparadicsom
- 12 db zöld, narancs és sárga színű apró paprika
- 4 db zsenge újhagyma
- 5 dkg salottahagyma
- 5 db piros kaliforniai paprika
- 1 dl tejszín
- 1 dl frissen préselt paprikalé tv paprikából
- 4 db tojás
- 5 dl tejföl
- szójalecitin
- petrezselyem
- édesnemes fűszerpaprika, só, bors
A piros koktélparadicsomok tetejét kereszt alakban bemetsszük és a paradicsomokat rövid ideig vízben blansírozzuk,
A sültpaprikamártáshoz a kaliforniai paprikákat 230 °C-os sütőben megsütjük 15 perc alatt, majd héjukat lehúzzuk.
A paprika húsát – a magháztól eltávolítva – olívaolajjal, salottahagymával, sóval, borssal, kevés fokhagymával fűszerezve a tejszínnel együtt habosra turmixoljuk.
A tejfölespumához a tejfölt sóval ízesítjük, kevés tejszínnel dúsítjuk, majd ISI-szifonba töltve két habkapszulával jól összerázzuk.
A tojásokat a forrástól számított 3 percig főzzük, majd óvatosan, hogy egyben maradjanak, megpucoljuk.
A minizöldségeket olívaolajon megfuttatott, apróra vágott salottahagymán átforgatjuk, ízesítjük.
A frissen préselt tv paprika levét szójalecitinnel összekeverjük, majd habot készítünk belőle botmixer segítségével.
TÁLALÁS:
Középre helyezzük a főtt tojást, majd körérakjuk a színes paprikákat, a sült paradicsomot, meglocsoljuk a paprikaszósszal, a habot is rátesszük óvatosan, petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával díszítjük.
koktélparadicsom , paprika , újhagyma , salottahagyma , kaliforniai paprika , tejszín , paprikalé , tojás , szójalecitin , tejföl , petrezselyem , édesnemes fűszerpaprika