Receptek

Újhullámos paprikás „csirke”

Erhardt Zoltán receptje

2021. március 16.
  • 20 dkg sárga, piros és csíkos koktélparadicsom
  • 12 db zöld, narancs és sárga színű apró paprika
  • 4 db zsenge újhagyma
  • 5 dkg salottahagyma
  • 5 db piros kaliforniai paprika
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl frissen préselt paprikalé tv paprikából
  • 4 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • szójalecitin
  • petrezselyem
  • édesnemes fűszerpaprika, só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A piros koktélparadicsomok tetejét kereszt alakban bemetsszük és a paradicsomokat rövid ideig vízben blansírozzuk,

majd 65 °C-os sütőben 50 percig szárítjuk.



A sültpaprikamártáshoz a kaliforniai paprikákat 230 °C-os sütőben megsütjük 15 perc alatt, majd héjukat lehúzzuk.

A paprika húsát – a magháztól eltávolítva – olívaolajjal, salottahagymával, sóval, borssal, kevés fokhagymával fűszerezve a tejszínnel együtt habosra turmixoljuk.

A tejfölespumához a tejfölt sóval ízesítjük, kevés tejszínnel dúsítjuk, majd ISI-szifonba töltve két habkapszulával jól összerázzuk.

Legalább 6 órán keresztül hűtőszekrényben hűtjük.


A tojásokat a forrástól számított 3 percig főzzük, majd óvatosan, hogy egyben maradjanak, megpucoljuk.

A minizöldségeket olívaolajon megfuttatott, apróra vágott salottahagymán átforgatjuk, ízesítjük.

A frissen préselt tv paprika levét szójalecitinnel összekeverjük, majd habot készítünk belőle botmixer segítségével.

TÁLALÁS:

Középre helyezzük a főtt tojást, majd körérakjuk a színes paprikákat, a sült paradicsomot, meglocsoljuk a paprikaszósszal, a habot is rátesszük óvatosan, petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával díszítjük.


koktélparadicsom , paprika , újhagyma , salottahagyma , kaliforniai paprika , tejszín , paprikalé , tojás , szójalecitin , tejföl , petrezselyem , édesnemes fűszerpaprika