Máhr Attila receptje
2020. augusztus 4.- 1/2 db libamellfilé
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 db közepes sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 ek mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 1 dl Debic Culinaire tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek libazsír
- 1 ek liszt
- lestyán, só, fehér bors
A hagymát finomra, a libamellet és a zöldségeket egyforma kockára vágjuk.
A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük. Fazékban felhevítjük a libazsírt, és a hagymát rádobjuk. Aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk a libahúst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, és folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és nem sokkal később mindkét mustárt. Rövid idő múlva felöntjük egy liter hideg vízzel, és közepes fokozaton főzzük.
Még forrás előtt hozzáadjuk a tejszínes habarásunkat, hogy együtt forrjon fel, így elkerülhetjük a csomósodást, és krémesebb lehet a levesünk. Ízesítjük a fehérborral, és készre főzzük.
TÁLALÁS:
Forró tányérokba tálaljuk, és fokhagymás mini croissant-t kínálhatunk hozzá.
mustár , libamellfilé , vöröshagyma , petrezselyemgyökér , sárgarépa , Debic Culinaire tejszín , száraz fehérbor , libazsír , liszt , dijoni mustár