Receptek

Mustáros libaraguleves

Máhr Attila receptje

2020. augusztus 4.
  • 1/2 db libamellfilé
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 ek mustár
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 dl Debic Culinaire tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek libazsír
  • 1 ek liszt
  • lestyán, só, fehér bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hagymát finomra, a libamellet és a zöldségeket egyforma kockára vágjuk.

A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük. Fazékban felhevítjük a libazsírt, és a hagymát rádobjuk. Aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk a libahúst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, és folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket, és nem sokkal később mindkét mustárt. Rövid idő múlva felöntjük egy liter hideg vízzel, és közepes fokozaton főzzük.

Még forrás előtt hozzáadjuk a tejszínes habarásunkat, hogy együtt forrjon fel, így elkerülhetjük a csomósodást, és krémesebb lehet a levesünk. Ízesítjük a fehérborral, és készre főzzük.

TÁLALÁS:
Forró tányérokba tálaljuk, és fokhagymás mini croissant-t kínálhatunk hozzá.


mustár , libamellfilé , vöröshagyma , petrezselyemgyökér , sárgarépa , Debic Culinaire tejszín , száraz fehérbor , libazsír , liszt , dijoni mustár