Győrffy Árpád receptje
2020. június 11.- 70 g füstölt mangalica-kenyérszalonna apró kockákra vágva
- 220 g makói vöröshagyma félbevágva
- 15 g fokhagyma tisztítva, finomra vágva
- 320 g tv paprika 1x1 cm-es kockákra vágva (erek és magok nélkül)
- 215 g kápia paprika 1x1 cm-es kockákra vágva (erek és magok nélkül)
- 18 g fűszerpaprika (Rubin vagy páhi bio)
- 40 dkg paradicsom forrázva, hámozva és fél cikkekre vágva
- 150 g víz
- só
- 100 g kolbász (vagy a főzés elején a szalonna pirításakor hozzáadva, vagy utólag kipirítva)
A szalonnát lassú tűzön kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és közepes lángon, lassan pároljuk, végül kissé megkaramellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a paprikákat és a fokhagymát. Sózzuk és röviden pároljuk. Utána megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel. Nagy lángon néhány percig forraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, amellyel már csak egyszer forraljuk fel, és rögtön tálaljuk vagy azonnal lehűtjük.
füstölt mangalica-kenyérszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , tv paprika , kápia paprika , kolbász , fűszerpaprika , paradicsom