A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borsóleves galangállal, borsmentával, tőkehallal és mangalicasonka-chipssel

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 1.
  • 70 dkg borsó
  • 60 dkg tőkehal
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 3 fej sonkahagyma
  • 1/2 dl extra olíva
  • 1 l tej
  • 1 csokor borsmenta
  • 1 kk galangál


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hagymát félkarikára vágjuk és az olíván megfuttatjuk. Felöntjük az alaplével és a tejjel, ekkor tesszük hozzá
a borsót. Felforraljuk, sóval ízesítjük.

Félrehúzzuk, hozzáadjuk a mentát és a galangált (gyömbérhez hasonló fűszer).

Turmixgépben simára pürésítjük, majd átszűrjük egy sűrű szitán.

A tőkehalat kb. 5 dkg-os darabokra vágjuk, majd a bőrös felét ropogósra sütjük.

A sonkaszeleteket 150 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük két szilikonlap között.


borsó , tőkehal , szárnyasalaplé , sonkahagyma , olívaolaj , tej , borsmenta , galangál

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra