A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos citromos borjúsült újburgonyával és grillezett spárgával

Gyurik Gábor receptje

2021. június 21.
  • 2,5 kg borjúcomb
  • 1,2 kg újburgonya
  • 70 dkg spárga
  • 2 db póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db szárzeller
  • 3 db citrom
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 dl extraszűz olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor tárkony
  • 2 ek cukor
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A combot megtisztítjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalát serpenyőben erős tűzön körbepirítjuk.

A hagymákat, zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, ráöntjük a fehérbort, hozzáadjuk a tárkonyt és a citromokat félbevágva, tetejére a borjúcombot, majd az egészet lefedve 130 °C-os sütőben kb. 2 órát sütjük.

Ha elkészül, pihentetjük és szeleteljük.


A körethez az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük, kihűtjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, habzó vajon aranybarnára pirítjuk.

A spárgákat megtisztítjuk, forrásban lévő sós-cukros-citromleves vízben 5-6 percig főzzük, majd a burgonyához hasonlóan kevés vajon ezt is megpirítjuk.


spárga , borjúcomb , újburgonya , póréhagyma , szárzeller , fokhagyma , sárgarépa , citrom , fehérbor , extraszűz olívaolaj , vaj , tárkony

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra