Reszkető Tamás receptje
2021. február 22.- 750 g csirkecombfilé
- 80 ml Worcester-szósz
- 1/2 csokor korianderzöld
- 130 g lila hagyma
- vaj, olaj
- 80 ml édes csiliszósz
- 90 g majonéz
- 100 g zsályás cheddar sajt
- 1 db lolo rosso vagy frisé saláta
- 2,5 db nagyobb paradicsom
- só, bors
A húspogácsához apróra összevágjuk a bőr nélküli csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk, Worcester-szósszal ízesítjük, hozzáadjuk az aprított korianderzöldet. Pogácsákat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük.
A lila hagymát felszeleteljük, forró serpenyőben kevés olajon vagy vajon megpirítjuk, pici Worcester-szósszal meglocsoljuk.
Az édes csiliszószt összekeverjük a majonézzel.
A húspogácsát serpenyőben kevés olajon oldalanként 3-4 percig sütjük.
Miután megfordítottuk, rátesszük a lila hagymát és a sajtot, lefedjük, vagy 170 °C-os sütőbe tesszük, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Érdemes sütéskor egy kisebb sütőpapírt a hús alá tenni, nehogy letapadjon.)
A buci mindkét oldalát kevés vajon aranybarnára pirítjuk, megkenjük, rátesszük a salátát a csilis majonézzel, arra kerül a hús, egy szelet paradicsom, majd a tető.
cheddar sajt , paradicsom , Worcester-szósz , csiliszósz , csirkecombfilé