Receptek

Csirkeburger

Reszkető Tamás receptje

2021. február 22.
  • 750 g csirkecombfilé
  • 80 ml Worcester-szósz
  • 1/2 csokor korianderzöld
  • 130 g lila hagyma
  • vaj, olaj
  • 80 ml édes csiliszósz
  • 90 g majonéz
  • 100 g zsályás cheddar sajt
  • 1 db lolo rosso vagy frisé saláta
  • 2,5 db nagyobb paradicsom
  • só, bors
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A húspogácsához apróra összevágjuk a bőr nélküli csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk, Worcester-szósszal ízesítjük, hozzáadjuk az aprított korianderzöldet. Pogácsákat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük.

A lila hagymát felszeleteljük, forró serpenyőben kevés olajon vagy vajon megpirítjuk, pici Worcester-szósszal meglocsoljuk.

Az édes csiliszószt összekeverjük a majonézzel.
A húspogácsát serpenyőben kevés olajon oldalanként 3-4 percig sütjük.
Miután megfordítottuk, rátesszük a lila hagymát és a sajtot, lefedjük, vagy 170 °C-os sütőbe tesszük, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Érdemes sütéskor egy kisebb sütőpapírt a hús alá tenni, nehogy letapadjon.)

A buci mindkét oldalát kevés vajon aranybarnára pirítjuk, megkenjük, rátesszük a salátát a csilis majonézzel, arra kerül a hús, egy szelet paradicsom, majd a tető.









cheddar sajt , paradicsom , Worcester-szósz , csiliszósz , csirkecombfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra