Tivadar György receptje
2020. június 23.- 30 dkg zöld spárga
- 10 dkg mizunalevél (mustárspenót)
- 5 dkg madársaláta
- 5 dkg zöldborsóhajtás
- 20 dkg eper
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 1 ek tokaji borecet
- só, bors
- 3 dkg karamellizált dió
A spárgákat a tövüknél eltörjük, a fás részt nem használjuk. A spárgafejeket leforrázzuk, és a felhasználásig félretesszük. A spárga középső részéből egy hámozóval vékony szeleteket vágunk, és jeges vízben tároljuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a spárgafejeket, a spárgaszeleteket, a darabolt epret, az olívaolajat, az ecetet és egy kis sót, borsot. Tálaláskor karamellizált diót szórunk a tetejére.
zöld spárga , mizunalevél , madársaláta , zöldborsóhajtás , eper , olívaolaj , tokaji borecet , karamellizált dió