Receptek

Spárgás kevert saláta eperrel

Tivadar György receptje

2020. június 23.
  • 30 dkg zöld spárga
  • 10 dkg mizunalevél (mustárspenót)
  • 5 dkg madársaláta
  • 5 dkg zöldborsóhajtás
  • 20 dkg eper
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 ek tokaji borecet
  • só, bors
  • 3 dkg karamellizált dió
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A spárgákat a tövüknél eltörjük, a fás részt nem használjuk. A spárgafejeket leforrázzuk, és a felhasználásig félretesszük. A spárga középső részéből egy hámozóval vékony szeleteket vágunk, és jeges vízben tároljuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a spárgafejeket, a spárgaszeleteket, a darabolt epret, az olívaolajat, az ecetet és egy kis sót, borsot. Tálaláskor karamellizált diót szórunk a tetejére.


zöld spárga , mizunalevél , madársaláta , zöldborsóhajtás , eper , olívaolaj , tokaji borecet , karamellizált dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra