Auguszt-Arató Flóra receptje
2020. július 30.PISKÓTA
HOZZÁVALÓK
- 23 dkg tojásfehérje (5,5 db)
- 17 dkg tojássárgája (8,5 db)
- 20 dkg Koronás Kristálycukor
- 17 dkg liszt
- 17 dkg mák
- fahéj, reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
- 3 dkg olívaolaj vagy vaj
SÁRGAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1 l tej
- 15 dkg tojássárgája (7,5 db)
- 25 dkg Koronás Kristálycukor
- 8 dkg liszt
ÖSSZEÁLLÍTÁSA
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg sárgakrém
- 20 dkg vaj
- 10 dkg Koronás Porcukor
- friss idénygyümölcs
A sárgáját a cukor egyharmadával kikeverjük, a maradék cukrot a fehérjével habbá verjük. A lisztet a darált mákkal összekeverjük, beletesszük a fahéjat és a citromhéjat.
SÁRGAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet felforraljuk egy vaníliarúddal, ráöntjük a cukorral és liszttel elkevert sárgájára, visszatéve a lángra addig főzzük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A sárgakrémhez hozzáadjuk a vajat,
A három Auguszt lány már kisgyerekként a cukrászdában segített, kamaszként fagylaltot mértek. Flóra a főiskola elvégzése után tanulta ki a cukrászmesterséget, gyakorlatra Franciaországba is eljutott.
mák , tojás , liszt , citromhéj , olívaolaj , vaníliás cukor , tej , vaj , idénygyümölcs