Receptek

Brassói rostélyos paradicsomos gombaraguval

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. május 2.
  • 8 szelet vékony karaj, csont nélkül
  • só, bors
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz (4 dl) hámozott konzervparadicsom
  • 25 dkg sertés- vagy csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A karajt mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy átmérőjű serpenyőben (amiben minden elfér majd) forró olajon hirtelen körbepirítjuk. Kivesszük, melegen tartjuk.

A serpenyőbe dobjuk a felkockázott, füstölt császárhúst (az eredeti receptben darabolt füstölt oldalas szerepel), illetve a felkockázott hagymát, és átpirítjuk.

Visszatesszük a hússzeleteket, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és felöntjük kb. 4 dl vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Közben a sütőt grillfokozatra melegítjük. A májat falatnyi darabokra vágjuk, a gombát félbe- vagy negyedekbe szeleteljük. Meglocsoljuk kevés olajjal, borsozzuk (nem sózzuk), majd egy alufóliával leterített – lehetőség szerint perem nélküli – tepsire vagy sütőlapra helyezzük (a tepsi egyik felére a májat, másik oldalára a gombát). Kb. 10 percig grillezzük.

Amikor kész, megsózzuk, és a paradicsomos raguhoz adjuk, ebben már csak kb. 5 percig összefőzzük. Végül belekeverjük a finomra aprított petrezselymet. A paradicsomos mártást ízlés szerint kerekítjük pici mézzel és/vagy csípős paprikával.


petrezselyem , gomba , csirkemáj , sertésmáj , konzervparadicsom , hegyma , olaj , császárszalonna , bors , , karaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra