Krausz Gábor receptje
2020. július 4.- 2 db avokádó, megtisztítva
- 2 db kígyóuborka, megtisztítva
- 3 szál koriander
- 100 g görög joghurt
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd konfitált fokhagyma (lassan hőkezelt, hogy kevésbé legyen intenzív a fokhagymaíz)
- 1 cl fehér balzsamecet
- 2-3 levél menta
- 1 db lime leve
- 1 db piros chili, kimagozva
- só, bors
Összeturmixoljuk a feldarabolt hozzávalókat és a joghurtot, közben ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, tálaláskor pedig joghurtot csorgatunk a tetejére.
LEVESBETÉT:
- avokádószeletek
- kockára vágott uborka és retek
- zöld fűszerek, reszelt lime-héj
- tejföl
avokádó , kígyóuborka , koriander , görög joghurt , újhagyma , fokhagyma , fehér balzsamecet , menta , lime , chili