Litauszki Zsolt receptje
2019. március 27.KÁPOSZTATÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1/4 fej kicsi vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 50 dkg káposzta
- 1/2 dl tokaji édes bor
- só, bors, kömény, cukor ízlés szerint
- 1/2 dl olívaolaj
- 5 dkg mogyoró
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 100 g finomliszt
- 100 g semolina (durum) liszt
- 100 g tojássárgája (5 db)
- 2 cl olívaolaj
FONTINA-HAB
HOZZÁVALÓK:
- 100 g Fontina sajt
- 180 g tej
- 150 g tejszín
- 5 g xantan (fermentált kukoricakeményítő)
TÁLALÁS:
A tányér közepére helyezzük a habot, egy derelyét ráfektetünk, és a pörkölt földimogyoróval megszórjuk.
káposzta , sajt , tokaji édes bor , vöröshagyma , fokhagyma , mogyoró , olívaolaj , semolina (durum) liszt , finomliszt , tojás , Fontina sajt , tej , tejszín , xantan