A kelkáposztát leveleire szedjük, és a szép, világos, erezett leveleket kiszúrjuk. A leeső darabokat metéltre vágjuk. Mindkét káposztaformát köménnyel, sóval, fokhagymával ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük, majd jeges vízben lehűtjük. A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrüket eltávolítjuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a paradicsomot, kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkét, és pörköltet készítünk.
Tejfölhab elkészítése: Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, majd szifonba töltjük. Felhasználásig hidegen tartjuk.
Összeállítás elkészítése: A csirkepörköltet összekeverjük a rizzsel, a metéltre vágott káposztával, és friss majoránnát vágunk bele. A tányérra egy gyűrűformát helyezünk, beletöltjük a rizses csirkét, majd a tetejére teszünk egy kiszúrt kelkáposztalevelet. Tejfölhabbal tálaljuk.