A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Könnyű lángos

Bakos Péter és Fatér Balázs István (Gyógynövények Völgye, Zalaszentlászló) receptje

2020. augusztus 8.
  • 1 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 g élesztő
  • 1 dl borsikafüves fűszerolaj
  • 2 ek medvehagymás só
  • 1 lapos ek kristálycukor
  • 1 ek tejföl
  • víz

SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10-12 db gyermekláncfűlevél
  • 1 kis csokor zamatos turbolya


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az alapanyagokat összekeverjük, és jól megdagasztjuk.

Kelesztőtálban 35 °C-on 2-2,5 órán át kicsit túlkelesztjük.

Tenyérnyi méretű lángosokat szaggatunk, és forró olajban kisütjük, majd lecsöpögtetjük.

A tejfölbe belekeverjük az apróra vágott gyermekláncfüvet, és megkenjük vele a lángost, majd a felvágott turbolyával megszórjuk. A gyermekláncfű keserűanyag-tartalma segíti a lángos emésztését, de mégsem viszi el az ízét.




liszt , tej , élesztő , borsikafüves fűszerolaj , medvehagymás só , tejföl , turbolya , gyermekláncfűlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra