Receptek

Kacsamell diós kellevéllel

Jahni László receptje

2022. november 2.

80 dkg kacsamell

só, bors,

étolaj a sütéshez

½ fej kelkáposzta (lehet fodros kel is)

2 dkg dió


Szósz

Hozzávalók:

1-2 dl szárnyasalaplé

4 dkg vaj

pár csepp citromlé

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kacsamelleket mindkét oldalukon 1,5-1,5 percig körbepirítjuk, majd 60-65 fokos sütőben legalább egy óra alatt készre sütjük.

Addig elkészítjük a köretet: a káposztaleveleket sós vízben leforrázzuk, a diót vasserpenyőben étolajon megpirítjuk, és rádobjuk a kelleveleket. A serpenyőt – amelyben a kacsamelleket sütöttük – felengedjük az alaplével, beforraljuk, majd hozzáadjuk a hideg vajat.

Jahni László

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek