Receptek

Paradicsomos káposzta sült tarjával

Macsinka János receptje

2020. július 21.
  • 1 fej káposzta
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1,5 liter házi paradicsomlé
  • 10 dkg zsír
  • só, cukor, fűszerpaprika

Sült tarja
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg mangalicatarja
  • 1 kg mangalicazsír
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 cs zöldhagyma
  • kakukkfű, só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A felszeletelt vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, majd az összevágott káposztát ezen a paprikás alapon kicsit megpároljuk.

Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval és cukorral, majd addig főzzük, míg a káposzta megpuhul, a lé pedig besűrűsödik.

Az egy kiló tarját a bödönaljánál megismert módon mangalicazsírban fűszerekkel és hagymákkal lassan sütjük, majd a zsírból kivéve, feldarabolva körbepirítjuk, és a paradicsomos káposztával tálaljuk.


paradicsomlé , mangalicatarja , káposzta , vöröshagyma , zsír , fűszerpaprika , zöldhagyma , fokhagyma , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra