Receptek

Kukoricatarkedli aszaltgyümölcs-lekvárral

Miszori József (Kandikó fogadó) receptje

2020. augusztus 7.

A TARKEDLI
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • olaj a sütéshez
  • só, porcukor

ASZALTGYÜMÖLCS-LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg aszalt gyümölcs
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dkg áfonyalekvár

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A TARKEDLI ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, 2 tojással és a kétféle liszttel, csipet sóval jól összedolgozzuk.

Nagyon sűrű palacsintatészta állagú legyen 15-20 percig kelesztjük.

A tésztát tarkedli- vagy tükörtojássütőben kevés olajon mindkét oldalán aranysárgára sütjük.

ASZALTGYÜMÖLCS-LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Az aszalt gyümölcsöt az áfonyalekvárral és a vörösborral összeforraljuk. A tarkedlit (cseh fánknak is hívják) porcukorral meghintjük, és aszaltgyümölcs-lekvárral tálaljuk.


élesztő , tojás , tejszín , olívaolaj , porcukor , liszt , aszalt gyümölcs , vörösbor , áfonyalekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra