Miszori József (Kandikó fogadó) receptje
2020. augusztus 7.A TARKEDLI
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 5 dl tej
- 2 dkg cukor
- olaj a sütéshez
- só, porcukor
ASZALTGYÜMÖLCS-LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg aszalt gyümölcs
- 1 dl vörösbor
- 2 dkg áfonyalekvár
A TARKEDLI ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, 2 tojással és a kétféle liszttel, csipet sóval jól összedolgozzuk.
A tésztát tarkedli- vagy tükörtojássütőben kevés olajon mindkét oldalán aranysárgára sütjük.
ASZALTGYÜMÖLCS-LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Az aszalt gyümölcsöt az áfonyalekvárral és a vörösborral összeforraljuk. A tarkedlit (cseh fánknak is hívják) porcukorral meghintjük, és aszaltgyümölcs-lekvárral tálaljuk.
élesztő , tojás , tejszín , olívaolaj , porcukor , liszt , aszalt gyümölcs , vörösbor , áfonyalekvár