Száraz Zsuzsanna receptje
2025. október 6.1 közepes vagy 2 kisebb csillagtök (patisszon)
2 szelet pirított bacon
2 ek reszelt cheddar sajt
1 szál újhagyma
fél tk pirospaprika
4-5 db aszalt paradicsom
2 ek paradicsompüré vagy -szósz
4 ek darált dió
kakukkfű
só
bors
1 ek olaj
pár szem koktélparadicsom
A csillagtököt készítsük elő : vágjuk ki körben a szárát, és kaparjuk ki a belsejét.
A pirított bacont és az aszalt paradicsomot vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel. Keverjük össze őket, adjuk a keverékhez a sajt háromnegyedét, a paradicsomszószt, a diót, a pirospaprikát és a kakukkfüvet.Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el alaposan.
Töltsük a patisszonba a keveréket, és szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Keverjünk össze egy evőkanál olajat sóval és borssal, és kenjük meg vele kívülről is a csillagtököt.
Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig. Az utolsó 5 percre tegyük mellé az elfelezett, sóval, borssal és olajjal összeforgatott koktélparadicsomokat.