Receptek

Diós-paradicsomos töltött csillagtök

Száraz Zsuzsanna receptje

2025. október 6.

1 közepes vagy 2 kisebb csillagtök (patisszon)


2 szelet pirított bacon


2 ek reszelt cheddar sajt


1 szál újhagyma


fél tk pirospaprika


4-5 db aszalt paradicsom


2 ek paradicsompüré vagy -szósz


4 ek darált dió


kakukkfű



bors


1 ek olaj


pár szem koktélparadicsom

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csillagtököt készítsük elő : vágjuk ki körben a szárát, és kaparjuk ki a belsejét.


A pirított bacont és az aszalt paradicsomot vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel. Keverjük össze őket, adjuk a keverékhez a sajt háromnegyedét, a paradicsomszószt, a diót, a pirospaprikát és a kakukkfüvet.Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el alaposan.


Töltsük a patisszonba a keveréket, és szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Keverjünk össze egy evőkanál olajat sóval és borssal, és kenjük meg vele kívülről is a csillagtököt.


Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig. Az utolsó 5 percre tegyük mellé az elfelezett, sóval, borssal és olajjal összeforgatott koktélparadicsomokat.

őszi kedvenc , patisszon , csillagtök

További receptek

Kapcsolódó cikkek