Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2022. február 7.Ravioli
Hozzávalók:
- 150 g búzafinomliszt
- 150 g semola liszt
- 165 g tojássárgája (8 db)
- só
- 1 db tojás
Raviolitöltelék
Hozzávalók:
- 30 dkg camembert
- 1 dl tökmagolaj
- só
- 2 ek pirított tökmag
- 1/2 dl tökmagolaj
Sütőtökvelouté
Hozzávalók:
- 1 kis db sütőtök
- 2 db narancs leve és héja
- 1 ujjnyi gyömbér
- só
- 1 ek méz
Sütőtökkocka
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök 2 centis szeletekre vágva
- 1 db narancs leve
- 1 ek olívaolaj
- só
Díszítés
Hozzávalók:
- pirított tökmag, tökmagolaj, filézett narancs
Ravioli elkészítése:
A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk és lefóliázva 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, kör alakúra kiszúrjuk és mindegyik közepébe tölteléket nyomunk. Raviolikat formázunk belőle, és forró sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük.
Raviolitöltelék elkészítése:
A camembert-ről vékonyan levágjuk a külső fehér részt, felolvasztjuk, belekeverjük a többi hozzávalót, majd habzsákba töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Sütőtökvelouté elkészítése:
A sütőtököt megsütjük. Egy lábosban olajon megdinszteljük a gyömbért, hozzáadjuk a megsütött sütőtököt, a mézet, a narancs héját, ízesítjük sóval és egyet forralunk rajta. Amikor kész, összeturmixoljuk a narancs levével, ha kell, hígítjuk.
Sütőtökkocka elkészítése:
A sütőtököt a narancslével, az olívaolajjal és sóval levákuumozzuk és forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, utána jeges vízbe rakjuk.
liszt , tojás , tökmag , tökmagolaj , camembert , sütőtök , narancs , gyömbér , méz