Salamon Tamás receptje
2020. szeptember 10.- 2 db sertésnyelv
- 8-10 dkg sertésháló
AZ ABALÉHEZ ÍZLÉS SZERINT:
- fokhagyma
- vöröshagyma
- babérlevél
- szemes bors, só
ECETES PATISSZON
HOZZÁVALÓK:
- 1 db közepes patisszon
- almaecet
- koriandermag
- mustármag
- babérlevél
- szemes bors
- méz vagy cukor
- só
A sertéshálót alaposan átmossuk, és téglalap alakúra vágjuk. Ebbe helyezzük bele a tetszés szerint darabolt sertésnyelvet, és serpenyőben, gyakori rázogatás mellett alaposan átpirítjuk.
Ecetes patisszon elkészítése:
A patisszont megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk. A fűszereket a sóval, cukorral vagy mézzel felforraljuk fél liter vízben. Az almaecetet hozzátesszük. A forró lével leöntjük a patisszont. Lefedjük, és lassan kihűtjük.
patisszon , sertésnyelv , sertésháló , fokhagyma , vöröshagyma , babérlevél , almaecet , méz , koriandermag , mustármag