A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hálóban sült sertésnyelv ecetes patisszonnal

Salamon Tamás receptje

2020. szeptember 10.
  • 2 db sertésnyelv
  • 8-10 dkg sertésháló

AZ ABALÉHEZ ÍZLÉS SZERINT:

  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • babérlevél
  • szemes bors, só

ECETES PATISSZON
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db közepes patisszon
  • almaecet
  • koriandermag
  • mustármag
  • babérlevél
  • szemes bors
  • méz vagy cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az alaposan megmosott sertésnyelvet puhára abáljuk. Ha megfőtt, a nyelven található külső, vékony réteget lehúzzuk.


A sertéshálót alaposan átmossuk, és téglalap alakúra vágjuk. Ebbe helyezzük bele a tetszés szerint darabolt sertésnyelvet, és serpenyőben, gyakori rázogatás mellett alaposan átpirítjuk.

Ecetes patisszon elkészítése:
A patisszont megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk. A fűszereket a sóval, cukorral vagy mézzel felforraljuk fél liter vízben. Az almaecetet hozzátesszük. A forró lével leöntjük a patisszont. Lefedjük, és lassan kihűtjük.

Tálaláskor a körbepirított sertésnyelvet felszeleteljük, és ecetes patisszonnal tálaljuk.



patisszon , sertésnyelv , sertésháló , fokhagyma , vöröshagyma , babérlevél , almaecet , méz , koriandermag , mustármag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra