A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hátszín, sültpaprika-saláta, juhtúrós rakott burgonya

Bereznay Tamás receptje

2019. szeptember 2.
  • 4 szelet hátszín
  • olaj, vaj
  • fokhagyma
  • só, bors

RAKOTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg tisztított burgonya
  • 40 dkg juhtúró
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 1 dl almaecet
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hátszín mindkét oldalát forró olajban 1-1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kissé összetört fokhagymát és újabb 1-1 percig sütjük. Legvégül vajat adunk hozzá és azzal locsolgatjuk a húst. Tányérra tesszük, és 10 percig pihentetjük.

Rakott burgonya elkészítése:
A burgonyát uborkagyalun vékonyan felszeleteljük. A tejszínt a juhtúróval, borssal és kakukkfűlevelekkel felforraljuk, hozzáadjuk a burgonyát és újra felforraljuk, majd tepsibe borítjuk. 160°C-os sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Saláta elkészítése:
A paprikát 200 °C-os sütőben szinte feketére sütjük, fóliával letakarjuk, 10 perc után lehúzzuk a héját és a húsát felcsíkozzuk. Az ecetet a cukorral és a vízzel felforraljuk, s miután langyosra hűlt, beletesszük a paprikát. A fokhagymát felszeleteljük, az olajon kissé megpirítjuk, és a salátára öntjük.


fokhagyma , juhtúró , burgonya , kaliforniai paprika , hátszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra