Thür Ádám receptje
2024. november 29.1 bárány feje és nyaka megtisztítva
200 g báránypacal (egész, tisztított)
1 fej vöröshagyma
2 répa
1 petrezselyemgyökér
só, bors friss tárkony apróra vágva
1 ek tárkonyecet (6%-os fehérborecet, friss tárkony)
1 ek tejföl
1 ek vaj
A bárány fejét, nyakát és a pacalt hideg vízben feltesszük főni. Forrás után lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a húsok megpuhultak és a pacal is elkészült, bezöldségezzük a levest. Fél óra főzés után leszűrjük, a zöldségeket és a húst félretesszük. A kész levest tárkonyecettel, tejföllel és vajjal ízesítjük, kézi mixerrel habosítjuk. A megfőtt zöldségekkel, a csíkokra vágott pacallal és a velővel találjuk.