Receptek

Bárányleves velővel és pacallal

Thür Ádám receptje

2024. november 29.

1 bárány feje és nyaka megtisztítva

200 g báránypacal (egész, tisztított)

1 fej vöröshagyma

2 répa

1 petrezselyemgyökér

só, bors friss tárkony apróra vágva

1 ek tárkonyecet (6%-os fehérborecet, friss tárkony)

1 ek tejföl

1 ek vaj

ADAG: 4 főre

A bárány fejét, nyakát és a pacalt hideg vízben feltesszük főni. Forrás után lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a húsok megpuhultak és a pacal is elkészült, bezöldségezzük a levest. Fél óra főzés után leszűrjük, a zöldségeket és a húst félretesszük. A kész levest tárkonyecettel, tejföllel és vajjal ízesítjük, kézi mixerrel habosítjuk. A megfőtt zöldségekkel, a csíkokra vágott pacallal és a velővel találjuk.

bárányleves

Kapcsolódó cikkek