Receptek

Sült bárány aszalt barackkal

Bereznay Tamás receptje

2024. október 6.


1 db báránylapocka (kb. 1 kg)

20 dkg aszalt sárgabarack

10 dkg hántolt pisztácia

30 dkg főtt csicseriborsó

római kömény

olívaolaj

2 db sózott citrombefőtt

1 csokor friss koriander

1 csokor friss menta


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A bárányt besózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 160 fokos sütőben 1 óra 20 percet sütjük. Közben a csicseriborsót összekeverjük a feldarabolt aszalt barackkal, pisztáciával, római köménnyel, a bárány mellé tesszük és még 20 percig sütjük. Sózott citrommal, korianderrel és mentával kínáljuk.

báránylapocka

Kapcsolódó cikkek