Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 6.- 1,3 kg malacköröm
- 50 dkg rizottórizs
- 7 dl szárnyasalaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 fej salottahagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 cs petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 3 db tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl étolaj
- 1/2 dl olívaolaj
- 40 dkg édeskömény
- 8 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- sáfrány, babérlevél
- fekete bors, só
A körmöket megtisztítjuk, majd a sárgarépával, vörös- és fokhagymával, babérral, egész borssal, sóval ízesített vízben teljesen puhára főzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a porcokat eltávolítjuk, és apró, körülbelül 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, mustárt, és fóliába feltekerve rudakat formázunk belőle.
Tálalás előtt ujjnyi vastag korongokat vágunk, panírozzuk, és aranybarnára kisütjük.
A salottahagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizottórizst és a sáfrányt, tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd ha az elpárolgott, apránként hozzáadjuk az alaplevet.
Ha elkészült, vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Az édesköményt cikkekre vágjuk, tálalás előtt serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.
édeskömény , sáfrány , malacköröm , rizottórizs , szárnyasalaplé , száraz fehérbor , salottahagyma , sárgarépa , petrezselyem , vöröshagyma , fokhagyma , mustár , zsemlemorzsa , tojás , liszt , étolaj , olívaolaj , vaj , babérlevél , parmezán sajt