A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sáfrányos rizottó malaclábbal és édesköménnyel

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 6.
  • 1,3 kg malacköröm
  • 50 dkg rizottórizs
  • 7 dl szárnyasalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 fej salottahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 40 dkg édeskömény
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • sáfrány, babérlevél
  • fekete bors, só

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A körmöket megtisztítjuk, majd a sárgarépával, vörös- és fokhagymával, babérral, egész borssal, sóval ízesített vízben teljesen puhára főzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a porcokat eltávolítjuk, és apró, körülbelül 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, mustárt, és fóliába feltekerve rudakat formázunk belőle.

Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt ujjnyi vastag korongokat vágunk, panírozzuk, és aranybarnára kisütjük.

A salottahagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizottórizst és a sáfrányt, tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd ha az elpárolgott, apránként hozzáadjuk az alaplevet.

6-8 percig főzzük, folyamatosan kevergetjük.

Ha elkészült, vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Az édesköményt cikkekre vágjuk, tálalás előtt serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.



édeskömény , sáfrány , malacköröm , rizottórizs , szárnyasalaplé , száraz fehérbor , salottahagyma , sárgarépa , petrezselyem , vöröshagyma , fokhagyma , mustár , zsemlemorzsa , tojás , liszt , étolaj , olívaolaj , vaj , babérlevél , parmezán sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra