A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kapros „dübbencs”

Zsákai Ildikó receptje

2018. május 30.
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg mangalicazsír
  • 1/2 l tej
  • 50 dkg apróra vágott kapor
  • 5 dkg élesztő kevés langyos tejben felfuttatva
  • 1 dl olaj
  • 1 ek só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztet összekeverjük a kaporral, sóval, tejjel, zsírral, végül a felfuttatott élesztővel, meleg helyen kétszer kelesztjük. Ha megkelt, egy tepsibe ujjnyi olajat öntünk, egy féltenyérnyi tésztát kiszakítunk kanál segítségével, szétlapogatjuk a tepsi alján, majd felcsavarjuk és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. Ettől a művelettől lesz könnyű, leveles a tészta. 180 °C-os sütőben vagy kemencében addig sütjük, mint a pogácsát.


liszt , mangalicazsír , élesztő , tej , kapor , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra