Jože in, alias Pepe (Lovenjakov Dvor) receptje
2021. április 22.- 25 dkg őzcomb
- petrezselyem
- zeller
- répa
- 2 db tojásfehérje
- 1 db zsemle
- tökmagolaj
- 50 g hagyma
- 10 dkg vargánya
- 2 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
A töltelékhez beáztatjuk a zsemlét a tejbe, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a reszelt répát, a zellert és a felvágott petrezselymet.
Felszeleteljük az őzcombot, a szeleteket kiklopfoljuk, és bekenjük vékonyan a kenyeres töltelékkel.
Miután ez kész, feltekerjük, megsózzuk, borsozzuk és megsütjük.
A vargányagomba törzsét megpirítjuk, hozzátesszük a hagymát és kis fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
Díszítésként megpirítjuk a gomba kalapjait.
őzcomb , petrezselyem , zeller , sárgarépa , tojás , zsemle , hagyma , vargánya , tökmagolaj , főzőtejszín