Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2023. augusztus 16.40 dkg sárgabarack kockákra vágva
4 dkg cukor
fél rúd vanília
1-1 db lime és citrom reszelt héja
25 dkg sajtkrém
10 dkg zabliszt
10 dkg finom szemű zabpehely
1 dl tej
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
5 dkg porcukor
pici só
néhány friss mentalevél
A zablisztet a zabpehellyel beáztatjuk a tejbe, majd a vajjal és a cukrokkal elmorzsoljuk. Hűtőben pihentetjük. Keksz alakot formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 C-on 20-25 percig sütjük, majd darabokra törjük. A sárgabarackot felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, az 1/3-át leturmixoljuk, ezután beleforgatjuk a maradék sárgabarackkockákat. Habverővel átkeverjük a sajtkrémet, sóval, pici cukorral és a citrusok reszelt héjával ízesítjük. Inkább sós ízhatású legyen, úgy izgalmasabb. Tányérra halmozzuk, közepére kanalazzuk a barackragut, és szépen megtűzdeljük zabkeksszel. Mentalevelekkel frissíthetjük.