Receptek

Sárgabarack sajtkrémmel és zabkeksszel

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. augusztus 16.

40 dkg sárgabarack kockákra vágva


4 dkg cukor


fél rúd vanília


1-1 db lime és citrom reszelt héja


25 dkg sajtkrém


10 dkg zabliszt


10 dkg finom szemű zabpehely


1 dl tej


10 dkg vaj


5 dkg barna cukor


5 dkg porcukor


pici só


néhány friss mentalevél

ADAG: 4 főre

A zablisztet a zabpehellyel beáztatjuk a tejbe, majd a vajjal és a cukrokkal elmorzsoljuk. Hűtőben pihentetjük. Keksz alakot formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 C-on 20-25 percig sütjük, majd darabokra törjük. A sárgabarackot felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot és a ­vaníliát, az 1/3-át leturmixoljuk, ezután beleforgatjuk a maradék sárgabarackkockákat. Habverővel átkeverjük a sajt­krémet, sóval, pici cukorral és a citrusok reszelt héjával ízesítjük. Inkább sós ízhatású legyen, úgy izgalmasabb. Tányérra halmozzuk, közepére kanalazzuk a barackragut, és szépen megtűzdeljük zabkeksszel. Mentalevelekkel frissíthetjük.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra