Receptek

Tekerék

Bicsár Attila receptje

2020. április 15.
  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 db zsemle
  • 2 db keményre főzött tojás
  • 1 db egész tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • a panírozáshoz olaj

Saláta
Hozzávalók:

  • 4 db római salátaszív
  • 200 g majonéz
  • 70 g Sriracha Mayo Sauce
  • 20 g ketchup
  • 10 g lime-lé


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kisebb kockákra vágott zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymákat kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük, majd a lángról levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Egy keverőtálban összedolgozzuk a kinyomkodott zsemléket, a pirított hagymát, a tojást és a két lereszelt kemény tojást, majd az egészet sózzuk. Ezt a tölteléket helyezzük a kissé megütögetett tarjaszeletekre, majd a húst feltekerjük. Hagyományos módon panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Saláta elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd a megtisztított, cikkekre vágott salátára kanalazzuk.



petrezselyemzöld , zsemlemorzsa , olaj , bors , , tojás , fokhagyma , vöröshagyma , zsemle , sertéstarja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra