Bicsár Attila receptje
2020. április 15.- 4 szelet sertéstarja
- 2 db zsemle
- 2 db keményre főzött tojás
- 1 db egész tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- a panírozáshoz olaj
Saláta
Hozzávalók:
- 4 db római salátaszív
- 200 g majonéz
- 70 g Sriracha Mayo Sauce
- 20 g ketchup
- 10 g lime-lé
A kisebb kockákra vágott zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymákat kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük, majd a lángról levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Egy keverőtálban összedolgozzuk a kinyomkodott zsemléket, a pirított hagymát, a tojást és a két lereszelt kemény tojást, majd az egészet sózzuk. Ezt a tölteléket helyezzük a kissé megütögetett tarjaszeletekre, majd a húst feltekerjük. Hagyományos módon panírozzuk, és bő olajban kisütjük.
Saláta elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd a megtisztított, cikkekre vágott salátára kanalazzuk.
petrezselyemzöld , zsemlemorzsa , olaj , bors , só , tojás , fokhagyma , vöröshagyma , zsemle , sertéstarja