A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Göngyölt pulykacomb datolyás burgonyapürével

Gyurik Gábor receptje

2020. december 2.
  • 2,5-3 kg pulykacomb
  • 6-7 szál kakukkfű
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 kg burgonya
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg datolya
  • 20 dkg gesztenye
  • 2 ek méz
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az egész combokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk. Feltekerjük a húst, spárgával megkötözzük. Tepsibe tesszük, libazsírt adunk mellé, kakukkfüvet és a hagymákat.

160 °C-os sütőben kb. 1-1,5 órát sütjük lefóliázva.

Tálalás előtt a spárgát eltávolítjuk és serpenyőben a bőrét ropogósra pirítjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Még melegen a vajjal kihabosítjuk.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott datolyát. Apránként hozzádolgozzuk a burgonyához. A főtt gesztenyét melegített mézbe forgatjuk.


pulykacomb , kakukkfű , vöröshagyma , fokhagyma , burgonya , tej , vaj , datolya , gesztenye , méz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra