A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rántott tejesbárány burgonyasalátával

Kalla Kálmán receptje

2018. március 28.
  • 480 g báránycomb és rövidkaraj csont nélkül

  • grízes liszt
  • tojás felverve
  • zsemlemorzsa
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • 800 g kifliburgonya héjában főzve
  • só, őrölt bors
  • almaecet
  • cukor
  • 2 csomag újhagyma karikára vágva
  • zsázsacsíra

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Készítünk egy ízesített ecetes salátalét újhagymával, és a hullámkéssel felszeletelt burgonyát belekeverjük. Hűtőben egy napot érleljük. A báránycombokat részekre szedjük, és a felsálból-dióból-rövidkarajból érméket vágunk. A kiklopfolt bárányérméket sózzuk, bepanírozzuk – lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába –, majd forró zsírban vagy olajban aranyszínűre sütjük. Újhagymás burgonyasaláta mellé tálaljuk a forró bárányérméket, végül megszórjuk zsázsacsírával.




burgonya , báránycomb , báránykaraj , grízes liszt , tojás , zsemlemorzsa , kifliburgonya , almaecet , újhagyma , zsázsacsíra

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra