Receptek

Tarhonyasaláta gránátalmával és szárított marhasonkával

Litauszki Zsolt receptje

2021. szeptember 27.

TARHONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g liszt
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek víz
  • 1 ek olívaolaj

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsleves vagy alaplé

SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 50 ml borecet
  • 150 ml olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kk dijoni mustár

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 1 db gránátalma
  • 200 g marhasonka
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • kevés édesköményzöld
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

TARHONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és 130 °C-on sütőben megszárítjuk.

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK ELKÉSZÍTÉSE:
Az olívaolajon megpirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, majd tovább hevítjük. Felöntjük a húslevessel. Sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és lefedjük. 160 °C-os sütőben fél óra alatt készre pároljuk.

SALÁTAÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:

Keverőtálba helyezzük az ecetet, sót és a mustárt. Apránként hozzákeverjük az olívaolajat.

TÁLALÁS:
A tarhonyát az apróra vágott petrezselyemmel, az újhagymával és a salátaöntettel összekeverjük.
A tányér közepére halmozzuk. Ráhajtogatjuk a marhasonkát, majd ezt megszórjuk a gránátalma magjaival és édeskömény-zölddel.

liszt , tojás , olívaolaj , alaplé , salotta hagyma , fokhagyma , borecet , dijoni mustár , gránátalma , marhasonka , újhagyma , édesköményzöld , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra