Litauszki Zsolt receptje
2021. szeptember 27.TARHONYA
HOZZÁVALÓK:
- 250 g liszt
- 1 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 1 ek víz
- 1 ek olívaolaj
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- 2 ek olívaolaj
- 1 db salotta hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dl húsleves vagy alaplé
SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 50 ml borecet
- 150 ml olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 kk dijoni mustár
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- 1 db gránátalma
- 200 g marhasonka
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- kevés édesköményzöld
TARHONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük és 130 °C-on sütőben megszárítjuk.
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK ELKÉSZÍTÉSE:
Az olívaolajon megpirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, majd tovább hevítjük. Felöntjük a húslevessel. Sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és lefedjük. 160 °C-os sütőben fél óra alatt készre pároljuk.
SALÁTAÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:
Keverőtálba helyezzük az ecetet, sót és a mustárt. Apránként hozzákeverjük az olívaolajat.
TÁLALÁS:
A tarhonyát az apróra vágott petrezselyemmel, az újhagymával és a salátaöntettel összekeverjük.
A tányér közepére halmozzuk. Ráhajtogatjuk a marhasonkát, majd ezt megszórjuk a gránátalma magjaival és édeskömény-zölddel.
liszt , tojás , olívaolaj , alaplé , salotta hagyma , fokhagyma , borecet , dijoni mustár , gránátalma , marhasonka , újhagyma , édesköményzöld , petrezselyemzöld