Receptek

Zöldborsóleves

Jahni László receptje

2022. június 20.
  • 1 kg zsenge új borsó
  • 1 l zöldségalaplé
  • 200 g vegyes zöldség
  • 1 db tojás
  • 80 g liszt
  • só, cukor, olívaolaj
  • gyömbér, petrezselyemszár, citrom apróra vágva, frissítő elemként tálaláskor a levesbe téve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zsenge, friss zölborsót kifejtjük, a borsóhéjat zöldségalaplével felfőzzük. A levet állni hagyjuk, majd leszűrjük, ráöntjük a borsóra, és készre főzzük. Turmixoljuk, majd leszűrjük.

A könnyű, híg borsólébe apróra vágott, blansírozott zöldségeket, kiszaggatott galuskát teszünk.

Ízesíthetjük citrommal, gyömbérrel, kevés petrezselyemszárral, olívaolajjal.

Tálalás:

Az elkészült zöldborsólébe pár szem friss borsót teszünk. A borsó ilyenkor még annyira zsenge, hogy tehetjük nyersen is a levesbe.

cukorborsó , zöldborsó , borsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra