Jahni László receptje
2022. június 20.- 1 kg zsenge új borsó
- 1 l zöldségalaplé
- 200 g vegyes zöldség
- 1 db tojás
- 80 g liszt
- só, cukor, olívaolaj
- gyömbér, petrezselyemszár, citrom apróra vágva, frissítő elemként tálaláskor a levesbe téve
A zsenge, friss zölborsót kifejtjük, a borsóhéjat zöldségalaplével felfőzzük. A levet állni hagyjuk, majd leszűrjük, ráöntjük a borsóra, és készre főzzük. Turmixoljuk, majd leszűrjük.
A könnyű, híg borsólébe apróra vágott, blansírozott zöldségeket, kiszaggatott galuskát teszünk.
Ízesíthetjük citrommal, gyömbérrel, kevés petrezselyemszárral, olívaolajjal.
Tálalás:
Az elkészült zöldborsólébe pár szem friss borsót teszünk. A borsó ilyenkor még annyira zsenge, hogy tehetjük nyersen is a levesbe.
cukorborsó , zöldborsó , borsó