Receptek

Barackos túrós pite

Wolf András receptje

2021. július 22.

PÁLINKAHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 250 ml víz
  • 125 g kristálycukor
  • 3 cl barackpálinka
  • 4 ek xantán (xantanzoon)

BARACKSZORBET
HOZZÁVALÓK:

  • 150 ml víz
  • 120 g pektin
  • 650 g barack, kimagozva
  • 100 g kristálycukor

TÚRÓS PITE
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g túró, szőrszitán áttörve
  • 100 g cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 vaníliarúd
  • 30 g keményítő
  • 3 db tojás, kettéválasztva

KEKSZMORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 120 g liszt
  • 60 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 10 g

  • 1 rúd vanília bele kikaparva
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

PÁLINKAHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a cukorral felforraljuk, a xantánnal sűrítjük, kihűtjük. A már lehűtött alaphoz adjuk a pálinkát (méghozzá hidegen, mivel a pálinka hő hatására elveszíti alkohol- és illóolaj-tartalmát).
A kész alapot szifonba tesszük, 2 patront engedünk bele. Kis pohárban kínáljuk.

BARACKSZORBET ELKÉSZÍTÉSE:

A hámozott, kockázott barackhoz hozzákeverjük a cukrot, habüstbe téve lefóliázzuk, és vízgőz felett 2-3 órán át hőkezeljük. Langyosra hűtjük. A pektint a vízzel összekeverjük, felforraljuk (a pektin elolvad, így könnyebben elegyedik majd a szorbetalappal).
A barackot pürítjük, majd összekeverjük a pektinnel. Mindezt pacojet edénybe tesszük, lefagyasztjuk. Tálaláskor pacojetben készítjük el.

TÚRÓS PITE ELKÉSZÍTÉSE:
A túróhoz hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a keményítőt, a tojássárgáját. A fehérjét felverjük habnak, majd hozzáadjuk a cukor másik felét. E cukros habbal lazítjuk óvatosan a túrós alapot. A kivajazott és kicukrozott formákat 2/3 részig töltjük masszával. 12 percre 180 °C-os sütőbe tesszük.

KEKSZMORZSA ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, 24 órán át hűtőben pihentetjük. A tésztát fél centiméteres lapra nyújtjuk, majd 180 °C-os sütőben félig megsütjük. Kihűtjük. Apróra törjük, és ismét 180 °C-os sütőbe téve aranybarnára pirítjuk.


barackpálinka , barack , túró , citrom , keményítő , vaníliarúd , tojás , liszt , vaj , porcukor , xantán , pektin

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra