Receptek

Kacsagalantine

Galgóczi Gábor receptje

2021. október 26.
  • 1 db kacsa (kb. 1,5-2 kg)
  • 5 g tengeri só
  • 1 g őrölt fekete bors
  • 5 ml Henessy vagy Royale Oporto Ruby

KACSATÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g kacsamáj
  • 250 g csirkemáj
  • 700 g sertéscomb
  • 200 g sertéshátszalonna
  • 200 g kacsahús

MOZAIK
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g csirkemáj
  • 50 g kacsamáj
  • 30 g pisztácia

FŰSZERKEVERÉK
(1 kg húsmasszához)
HOZZÁVALÓK:

  • 13 g himalájai só
  • 1,5 g őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kacsát a gerince mentén kicsontozzuk, úgy, hogy a mellek és a bőr egyben maradjon.
A húsos oldalát sózzuk, borsozzuk, az alkoholokkal bedörzsöljük.
Töltelékhez a sertéscombot, a szalonnát, a csirke- és kacsamájat, valamint a kacsahúst összekockázzuk.
A fűszereket pontosan kimérjük, majd hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Keverés után egy órát pihentet jük, majd ledaráljuk. Hozzákeverjük a mozaikanyagokat (csirkemáj, kacsamáj, pisztácia), amiket előzőleg apróra összekockáztunk.
A tölteléket alaposan rányomkodjuk a kacsahúsra, és a bőrt cérnával összevarrjuk.

Vízfürdőben, 160 °C-os sütőben, alufóliával letakarva kb. 1 óra 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Amikor szobahőmérsékletűre visszahűlt, enyhén lesúlyozzuk és hűtőben dermesztjük.


kacsa , kacsamáj , Henessy , csirkemáj , sertéscomb , sertéshátszalonna , kacsahús , pisztácia