Galgóczi Gábor receptje
2021. október 26.- 1 db kacsa (kb. 1,5-2 kg)
- 5 g tengeri só
- 1 g őrölt fekete bors
- 5 ml Henessy vagy Royale Oporto Ruby
KACSATÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 200 g kacsamáj
- 250 g csirkemáj
- 700 g sertéscomb
- 200 g sertéshátszalonna
- 200 g kacsahús
MOZAIK
HOZZÁVALÓK:
- 150 g csirkemáj
- 50 g kacsamáj
- 30 g pisztácia
FŰSZERKEVERÉK
(1 kg húsmasszához)
HOZZÁVALÓK:
- 13 g himalájai só
- 1,5 g őrölt fekete bors
A kacsát a gerince mentén kicsontozzuk, úgy, hogy a mellek és a bőr egyben maradjon.
A húsos oldalát sózzuk, borsozzuk, az alkoholokkal bedörzsöljük.
Töltelékhez a sertéscombot, a szalonnát, a csirke- és kacsamájat, valamint a kacsahúst összekockázzuk.
A fűszereket pontosan kimérjük, majd hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Keverés után egy órát pihentet jük, majd ledaráljuk. Hozzákeverjük a mozaikanyagokat (csirkemáj, kacsamáj, pisztácia), amiket előzőleg apróra összekockáztunk.
A tölteléket alaposan rányomkodjuk a kacsahúsra, és a bőrt cérnával összevarrjuk.
Amikor szobahőmérsékletűre visszahűlt, enyhén lesúlyozzuk és hűtőben dermesztjük.
kacsa , kacsamáj , Henessy , csirkemáj , sertéscomb , sertéshátszalonna , kacsahús , pisztácia