Receptek

Sült sajttorta, édesburgonya, fehér csokoládé

Elek Balázs receptje

2021. június 2.

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 12 dkg teljes kiőrlésű keksz (legjobb magunknak készíteni)
  • 7 dkg vaj

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 330 g krémsajt (jó minőségű)
  • 1 nagy ek barnacukor
  • 1 ek liszt
  • 1-2 db tojás (mérettől függően)
  • 30 g joghurt
  • 1/2 rúd vanília

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg fehér csoki
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 2 db édesburgonya
  • 1 csipet só
  • kevés barna cukor, igény szerint
  • 1 db lime héja és leve

ESZKÖZÖK:

  • 1 db habszifon
  • 2 db patron
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kekszet apróra összetörjük és elkeverjük a vajjal, majd tortaformába vagy tepsibe nyomkodva 160 °C-os sütőben megsütjük.

A krémhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd a kihűtött tésztára kanalazzuk, és addig sütjük, amíg már nem folyós a közepe és szépen megpirult a teteje.

Egy szilikonformát kikenünk olvasztott fehér csokoládéval és kidermesztjük. A maradék fehér csokoládét elkeverjük tejszínnel és habszifonba töltjük.

Az édesburgonyát megsütjük sütőben, majd pürésítjük egy kevés lime-héjjal és lével ízesítve.

A csokoládékehelybe nyomjuk a szifonból a habot, és mellé vagy rá tálaljuk a kihűtött sajttortát, illetve az édesburgonya-pürét.


keksz , vaj , liszt , tojás , joghurt , krémsajt , vanília , tejszín , fehér csoki , édesburgonya , lime

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra