Tivadar György receptje
2020. július 28.- 1,5 kg sertésoldalas
- 4 db pak choi (bordáskel)
- 5 dl szójaszósz
- 50 dkg kápia paprika
- bors ízlés szerint
MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 3 dl bor
- 5 szál kakukkfű
- 30 dkg banán
- 1 szál rozmaring
- 50 dkg oldalascsont
- 50 dkg hagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 30 dkg zeller
A kicsontozott oldalast fűszerezzük frissen őrölt borssal, bekenjük szójaszósszal, majd fóliával lefedve
Utána egy napig két zsírpapír között súllyal lepréseljük, majd visszamelegítjük a hozzá készített mártásban. Körete grillezett pak choi, grillezett banán és sült kápia paprika.
MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
Az oldalascsontot olajon körbepirítjuk, majd kivesszük az edényből. A nagyobb darabokra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát lepirítjuk, kakukkfüvet, rozmaringot és vörösbort adunk hozzá.
Amikor elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a csontot, és felöntjük alaplével vagy vízzel. Felére visszaforraljuk, majd szűrjük és mártás sűrűségűre főzzük.
sertésoldalas , pak choi , szójaszósz , kápia paprika , kakukkfű , banán , rozmaring , rozmaringlevél , oldalascsont , hagyma , sárgarépa , angolzeller , vörösbor