Receptek

Lassan sült sertésoldalas sült zöldségekkel

Tivadar György receptje

2020. július 28.
  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 4 db pak choi (bordáskel)
  • 5 dl szójaszósz
  • 50 dkg kápia paprika
  • bors ízlés szerint

MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl bor
  • 5 szál kakukkfű
  • 30 dkg banán
  • 1 szál rozmaring
  • 50 dkg oldalascsont
  • 50 dkg hagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zeller
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kicsontozott oldalast fűszerezzük frissen őrölt borssal, bekenjük szójaszósszal, majd fóliával lefedve

140 °C-os sütőben 2,5 órán át sütjük.

Utána egy napig két zsírpapír között súllyal lepréseljük, majd visszamelegítjük a hozzá készített mártásban. Körete grillezett pak choi, grillezett banán és sült kápia paprika.

MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
Az oldalascsontot olajon körbepirítjuk, majd kivesszük az edényből. A nagyobb darabokra vágott hagymát, répát, zellert, fokhagymát lepirítjuk, kakukkfüvet, rozmaringot és vörösbort adunk hozzá.

Amikor elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a csontot, és felöntjük alaplével vagy vízzel. Felére visszaforraljuk, majd szűrjük és mártás sűrűségűre főzzük.


sertésoldalas , pak choi , szójaszósz , kápia paprika , kakukkfű , banán , rozmaring , rozmaringlevél , oldalascsont , hagyma , sárgarépa , angolzeller , vörösbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra