Receptek

Pulykamell sóskamártással

Bereznay Tamás receptje

2023. május 2.


1 kg pulykamell 


3 ek mustár 


1 ek currypor 


1 tk só 


3 ek olaj




Mártás


Hozzávalók:


5 szál újhagyma 


40 dkg sóska 


4 dl zöldségalaplé 


4 dl tejszín 


só, bors 


citromlé 


5 dkg vaj





ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

2023 májusi lapszámunkban a technika ördöge kibabrált velünk és hibásan jelent meg a Pulykamell sóskamártással című étel receptje. Alább a helyes verziót találják meg. Az okozott kellemetlenségért olvasóink elnézését kérjük.


A fűszereket a mustárral, olajjal összekeverjük, és az egész pulykamellet bedörzsöljük vele. 180 fokos sütőbe tesszük 45 percre, ezután forrón alufóliába csomagoljuk legalább egy órára, így szaftos és omlós lesz a hús. Amíg pihentetjük, elkészítjük a mártást. A felkarikázott újhagymát a vajon megpároljuk, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 10 percig forraljuk, majd beletesszük a megmosott és leszárazott sóskát. Csak pár pillanatig forraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével.



sóskamártás , pulykamell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra