Bereznay Tamás receptje
2023. május 2.1 kg pulykamell
3 ek mustár
1 ek currypor
1 tk só
3 ek olaj
Mártás
Hozzávalók:
5 szál újhagyma
40 dkg sóska
4 dl zöldségalaplé
4 dl tejszín
só, bors
citromlé
5 dkg vaj
2023 májusi lapszámunkban a technika ördöge kibabrált velünk és hibásan jelent meg a Pulykamell sóskamártással című étel receptje. Alább a helyes verziót találják meg. Az okozott kellemetlenségért olvasóink elnézését kérjük.
A fűszereket a mustárral, olajjal összekeverjük, és az egész pulykamellet bedörzsöljük vele. 180 fokos sütőbe tesszük 45 percre, ezután forrón alufóliába csomagoljuk legalább egy órára, így szaftos és omlós lesz a hús. Amíg pihentetjük, elkészítjük a mártást. A felkarikázott újhagymát a vajon megpároljuk, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 10 percig forraljuk, majd beletesszük a megmosott és leszárazott sóskát. Csak pár pillanatig forraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével.