A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Őfelsége I. Ferenc József császár és király kedvenc levese

Kalla Kálmán receptje

2018. február 27.
  • 1 db nagy articsókatalp
  • 200 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 50 g zellergumó
  • 50 g póréhagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 csésze húsleves
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze tejszín
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • 40 g főtt, füstölt marhanyelv
  • 20 g fekete szarvasgomba


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldségeket vajon, közepes lángon megpirítjuk, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és felöntjük a húslevessel, tejjel, tejszínnel. Ízesítjük sóval, borssal.

Lassú tűzön kevergetve puhára főzzük.

Simára turmixoljuk a zöldségeket, majd átszűrjük egy kisebb edénybe. A főtt marhanyelvet és a szarvasgombát vékony metéltre vágjuk. Forró levesescsészébe tálaljuk, majd megszórjuk vágott szarvasgombával és füstölt marhanyelvvel.


póréhagyma , burgonya , articsókatalp , vaj , liszt , húsleves , tej , tejszín , marhanyelv , fekete szarvasgomba , zellergumó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra