Nagy Róbert receptje
2012. február 16.
HOZZÁVALÓK:
4 db gömbcukkini
8 szár borsikafűsóolívaolaj
A
LEVESHOZZÁVALÓK:
4 db cukkini belseje 2 db kis hagyma
1 db kis padlizsán
1 db sárga kaliforniai paprika
6 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
4-6 szál kakukkfű
1 gally rozmaring
200 ml zöldségalaplé
2 csepp chiliolajfekete bors, só
4 db gömbcukkini
8 szár borsikafűsóolívaolaj
A
LEVESHOZZÁVALÓK:
4 db cukkini belseje 2 db kis hagyma
1 db kis padlizsán
1 db sárga kaliforniai paprika
6 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
4-6 szál kakukkfű
1 gally rozmaring
200 ml zöldségalaplé
2 csepp chiliolajfekete bors, só
ADAG: 4 főre
Olyan technológiákat szeretnénk bemutatni, amelyek segítenek megőrizni a nyári friss alapanyag lényegét, természetességét. Hogy kiszabadulhassunk néhány "kényszerzubbonyból" - amilyen például a túl sok rántás vagy a túl sok tejszín. - Nagy Róbert receptje(
ELKÉSZÍTÉSE:
Alaposan mossuk meg a gömbcukkinit, majd vágjuk le a kalapját. Kanállal vájjuk ki a belsejét arra ügyelve, hogy mindenhol egyformán vékony legyen a cukkini fala. A kikapart belsejét adjuk a leveshez. Tegyünk minden cukkinibe egy bő csipet sót és 1 tk olívaolajat. Ujjal egyenletesen oszlassuk el a sót a cukkini belsejében, majd tömjük meg borsikafűvel. Tegyük a kalapokat a cukkinikre.
°C-ra előmelegített sütőben kiolajozott sütőtálban 25-30 percig süssük.
ELKÉSZÍTÉSE:
Héjastul vágjuk apróra a zöldségeket, és adjuk a zöld fűszerekkel, a kikapart cukkinibelsővel, valamint az alaplével együtt egy nagy lábasba. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára a zöldségeket, majd egy finom lyukú passzírozómalmon engedjük át a levest, hogy megszabaduljunk a héjdaraboktól. Ízesítsük a levest sóval, borssal és chiliolajjal.
TÁLALÁS:
Vegyük ki a cukkiniből a borsika-füvet, helyezzük el a tányér közepén, tegyük rá a cukkinit, és töltsük meg a levessel.
ELKÉSZÍTÉSE:
Alaposan mossuk meg a gömbcukkinit, majd vágjuk le a kalapját. Kanállal vájjuk ki a belsejét arra ügyelve, hogy mindenhol egyformán vékony legyen a cukkini fala. A kikapart belsejét adjuk a leveshez. Tegyünk minden cukkinibe egy bő csipet sót és 1 tk olívaolajat. Ujjal egyenletesen oszlassuk el a sót a cukkini belsejében, majd tömjük meg borsikafűvel. Tegyük a kalapokat a cukkinikre.
°C-ra előmelegített sütőben kiolajozott sütőtálban 25-30 percig süssük.
ELKÉSZÍTÉSE:
Héjastul vágjuk apróra a zöldségeket, és adjuk a zöld fűszerekkel, a kikapart cukkinibelsővel, valamint az alaplével együtt egy nagy lábasba. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára a zöldségeket, majd egy finom lyukú passzírozómalmon engedjük át a levest, hogy megszabaduljunk a héjdaraboktól. Ízesítsük a levest sóval, borssal és chiliolajjal.
TÁLALÁS:
Vegyük ki a cukkiniből a borsika-füvet, helyezzük el a tányér közepén, tegyük rá a cukkinit, és töltsük meg a levessel.