Receptek

Csokoládék kakukkfüves gyümölcsökkel és diómorzsával

Frideczky András receptje

2020. december 2.

DIÓMORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 125 g finomliszt
  • 75 g kristálycukor
  • 50 g dió
  • 3 g sütőpor
  • 10 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 g őrölt fahéj
  • 1 g só

FEHÉRCSOKOLÁDÉ-HAB
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g fehércsokoládé
  • 1 db tojássárgája
  • 20 g kristálycukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 30 g tejszín (30%-os)
  • 3 g zselatin
  • 250 g tejszín (30%-os)

TEJCSOKOLÁDÉHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g tejcsokoládé (53%-os)
  • 1 db tojássárgája
  • 20 g kristálycukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 30 g tejszín (30%-os)
  • 3 g zselatin
  • 250 g tejszín (30%-os)

GYÜMÖLCSÖK
HOZZÁVALÓK:

  • 20 g gránátalma
  • 20 g passiógyümölcs
  • 20 g ribizli
  • 20 g datolyaszilva
  • 20 g kumquat (narancsféle)
  • 20 g áfonya
  • 20 g fekete szeder
  • 1 db lime
  • 50 g barna cukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 100 g ásványvíz
  • 2 szál kakukkfű
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tésztát tepsibe 1 cm vastagságúra belenyújtva 12-15 percig sütjük 180 °C-on, majd kihűlés után morzsásra összetörve, 80 °C-os sütőben 20-25 percig szikkasztjuk.

A csokoládéhabokhoz habüstben vízgőz felett a csokoládét a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és a kisebb rész tejszínnel, valamint a beáztatott és kinyomkodott zselatinnal felfőzzük, majd átszűrve lehűtjük, és hozzákeverjük a nagyobb rész habbá vert tejszínt.

A gyümölcsökhöz a lime héjából, levéből, cukorral és kevés szénsavmentes ásványvízzel szirupot főzünk, melyben a tépkedett kakukkfűvel a gyümölcsöket megforgatjuk.

Tálaláskor a krémeket rétegezve poharakba töltjük, morzsával és gyümölcsökkel halmozzuk.

TURBÓZZUK FEL!

A kakukkfű mentával, bazsalikommal, illetve más fűszerekkel is pótolható, de akár el is hagyható.


liszt , dió , sütőpor , vaj , tojás , őrölt fahéj , fehércsokoládé , vaníliarúd , tejszín , zselatinlap , tejcsokoládé , passiógyümölcs , gránátalma , ribizli , áfonya , datolyaszilva , fekete szeder , lime , kakukkfű , kumquat , szegfűszeg

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra