Receptek

Zöldbabfőzelék félig átsült marhafartővel

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. július 25.

60 dkg érlelt angusmarhafartő


0,5 l zöldségalaplé


4 ek étolaj


1 fej vöröshagyma finomra vágva


2 gerezd zúzott fokhagyma


50 dkg vágott zöldbab


1 csokor friss, összevágott kapor


2 dl natúr joghurt


4 dkg liszt


1 ek ecet



cukor


fűszerpaprika (elhagyható)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük az alaplével, majd néhány perc főzés után a joghurtban elhabart liszttel sűrítjük. Felforraljuk, de csak addig, hogy a zöldbab ress maradjon. A végén ízesítjük kaporral, sóval, cukorral és az ecettel.

A húst egyforma szeletekre vágjuk, majd serpenyőben, kevés forró olajon angolosan átsütjük. Meleg helyen pihentetjük (60-65 fokon). Tálaláskor gyorsan újrasütjük minden oldalán, ekkor sózzuk, borsozzuk.