Receptek

Rákburger

Bereznay Tamás receptje

2020. július 22.
  • 30 dkg koktélrák
  • 15 dkg héj nélküli toastkenyér
  • 1 dl tej
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 csokor snidling
  • 1 tk kurkuma

  • 1,5 dl görög joghurt
  • 4 db hamburgerbuci
  • 5 dkg zöldsaláta-keverék
  • 1 db citrom
  • szőlőmagolaj
  • vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A rákhúst kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, és kinyomkodjuk. A kapribogyót, a snidlinget és a kaprot finomra vágjuk. Mindet egy tálba tesszük a tojással együtt, ízesítjük sóval, citromlével és kurkumával.

Összegyúrjuk, négy egyforma pogácsát formázunk belőle, és kevés olajon mindkét felét megsütjük.

A joghurtot kikeverjük citromlével és sóval.

A bucikat félbevágjuk, megkenjük vajjal, és serpenyőben megpirítjuk. Mindét oldalát megkenjük vastagon joghurttal, közéjük tesszük a salátát és a rákpogácsát.


koktélrák , kapribogyó , toastkenyér , tej , kurkuma , kapor , snidling , görög joghurt , citrom , szőlőmagolaj , vaj , hamburgerbuci , zöldsaláta-keverék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra