Horváth Gábor receptje
2020. július 21.KECSKEKOLBÁSZ
HOZZÁVALÓK:
- 36 dkg kecskehús
- 5 dkg zsírszalonna
- mosott, tisztított sertésbél
- 1 g egész római kömény
- 1 g egész koriandermag
- 3 dkg fenyőmag
- 1/4 kezeletlen narancs héja
- 1 ek vaj
- étolaj a sütéshez, só, bors ízlés szerint
CÉKLA „RAVIOLI”
HOZZÁVALÓK:
- 1 csokor nyári cékla
- 1 marék céklalevél
- 2 db citrom
- 3 dkg ricotta
- 3 dkg mascarpone
- 3 dkg kecskekrémsajt
- mogyoróolaj a kenéshez
- 1 ek korianderzöld
- 2 ek olívaolaj
- Maldon só
TÁLALÁS:
Személyenként három cékla „raviolit” rakunk a tányérokra, mellé a pihentetett, három darabra vágott és a végeitől megszabadított kolbászt, valamint a korianderes olajjal megfényezett céklaleveleket, amelyeket kevés Maldon sóval meghintünk. A céklajus-vel a tányért megpöttyözzük.
kecskehús , zsírszalonna , sertésbél , római kömény , koriandermag , fenyőmag , narancs héja , étolaj , nyári cékla , céklalevél , citrom , ricotta , mascarpone , kecskekrémsajt , mogyoróolaj , olívaolaj , korianderzöld , Maldon só