Receptek

Zöld fűszeres zellerfőzelék

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. február 22.
  • 1 kg zeller (1 db nagy vagy 2 db közepes gumó)
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl alaplé
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • néhány levél petrezselyem, zellerlevél, tárkony
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zellert meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán durvára lereszeljük. Öt percig habzó vajban kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk az alaplevet, és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

Behabarjuk a simára kevert tejföllel, majd a hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük.
Finomra aprított petrezselyemmel, zellerlevéllel és tárkonnyal ízesítjük, esetleg pár csepp citrommal frissítjük. A tetejét díszíthetjük olajban frittírozott, ropogós zellerlevéllel. Halak, sültek mellé kínáljuk.


zeller , vaj , alaplé , tejföl , étkezési keményítő , petrezselyem , tárkony , zellerlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra