Receptek

Gnocchi rukkolás házi pestóval

Péter Ildikó receptje

2022. február 10.

  • 600 g burgonya (jó lisztes, keményítős fajta)
  • 150 g liszt (75 g kukoricaliszt és 75 g kukoricakeményítő)
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • friss rukkola
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek rukkolás pesto
  • parmezánforgácsok

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát héjában megfőzöm, hagyom picit hűlni, majd lehúzom a héját. Krumplinyomóval áttöröm. Hozzáadom a két felvert tojást. Hozzászitálom a lisztet, összegyúrom. 

Ha száraz lenne, mehet hozzá egy kevés tej, ha túl nedves, akkor még egy kis liszt.

Szép gömbölydedre gyúrom, majd lisztezett deszkán kinyújtom 1-1,5 cm vastagra. Rudakat vágok, amit meghengergetek a tenyeremmel, majd ezt 3-4 cm hosszú darabokra vágom. Ezután egyenként a kezembe veszem a kis rudakat, tojásdad alakúra formázom őket, és a villát kicsit belenyomom, hogy csíkos legyen.

Aki siet, a formázást elhagyhatja, akkor rudacska alakúak lesznek a gnocchik. Lisztezett deszkán vagy lisztezett konyharuhán hagyom őket szikkadni.


Jöhet a forrásban lévő víz, beleengedek egy marék tésztát, pár perc alatt feljön a zubogó víz tetejére (ekkor kész), szűrővel kimerítem, tálba szedem, olívaolaj vagy vaj mehet rá, hogy ne ragadjon össze.

Közben felmelegítek 1 dl tejszínt, teszek bele pár kanál rukkolás pestót (házi, saját készítésű, de lehet bolti is), reszelek bele parmezánt, sózom, borsozom, beleteszem a kifőtt gnocchit, átforgatom, és azon melegében tálba szedem. 

Jöhet rá sok friss rukkolalevél, meg egy hintés parmezánforgács és olívaolaj.


burgonya , liszt , tojás , rukkola , pesto , parmezánforgácsok

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra