Tivadar György receptje
2018. június 5.- 4 szelet hátszínsteak (80 dkg-1 kg)
- 2 kg burgonya
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg gruyere sajt
- 10 dkg kucsmagomba
- 10 dkg rókagomba
- 5 dkg szegfűgomba
- 2 fej fehér hagyma
- só, bors
- 1/2 dl tokaji borecet
- 1 ek cukor
- 2 db babérlevél
- 5 szál kakukkfű
- 1 tk egész bors
- 5 dkg vaj
Rakott burgonya: a meghámozott krumplikat kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk, tejszínnel, sóval, borssal, sajttal rétegezzük. Alufóliával lefedjük, majd 140 °C-on kb. 2 óra alatt elkészül. Savanyítólé: 4 dl vízhez hozzáadjuk az egész borsot, kakukkfüvet, ecetet, sót, borsot, felforraljuk, ráöntjük a felszeletelt hagymára és a gombákra, majd hagyjuk kihűlni. A hátszínsteaket sózzuk, borsozzuk, felhevített serpenyőben mindkét oldalát 2 percig sütjük, majd 180 °C-osra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt közepesre (medium) sütjük.
babérlevél , kakukkfű , szegfűgomba , rókagomba , hátszínsteak , kucsmagomba