A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Verzár - Káposztás töltött palacsinta

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. szeptember 5.

(10-12 darab)

Palacsinta
Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl szódavíz
  • 2 evőkanál olaj + sütéshez

Töltelék
Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt káposzta
  • 2 ek zsír
  • 1/2 kis fej hagyma
  • só, bors
  • 1 kis tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl a tetejére

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben hagyományos módon palacsintákat sütünk ki (kb. 10-12 darab lesz belőle, a palacsintasütő serpenyő átmérőjétől függően). Elkészítjük a káposztás tölteléket: a reszelt káposztát kissé besózzuk és állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.

A finomra aprított hagymát hevített zsírban félig megpirítjuk, majd rátesszük a káposztát. Lassú tűzön, gyakori keveréssel addig pirítjuk, míg világosbarna színű lesz, és víztartalma elpárolog. Ekkor frissen őrölt borssal és pirospaprikával meghintjük, és ezekkel is összekeverjük.

Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és sütőben átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel (ezzel be is süthetjük).



reszelt káposzta , tej , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra