Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2019. szeptember 5.(10-12 darab)
Palacsinta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 dl szódavíz
- 2 evőkanál olaj + sütéshez
Töltelék
Hozzávalók:
- 50 dkg reszelt káposzta
- 2 ek zsír
- 1/2 kis fej hagyma
- só, bors
- 1 kis tk pirospaprika
- 2 dl tejföl a tetejére
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben hagyományos módon palacsintákat sütünk ki (kb. 10-12 darab lesz belőle, a palacsintasütő serpenyő átmérőjétől függően). Elkészítjük a káposztás tölteléket: a reszelt káposztát kissé besózzuk és állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.
A finomra aprított hagymát hevített zsírban félig megpirítjuk, majd rátesszük a káposztát. Lassú tűzön, gyakori keveréssel addig pirítjuk, míg világosbarna színű lesz, és víztartalma elpárolog. Ekkor frissen őrölt borssal és pirospaprikával meghintjük, és ezekkel is összekeverjük.
Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és sütőben átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel (ezzel be is süthetjük).
reszelt káposzta , tej , liszt , tojás