Bereznay Tamás receptje
2024. március 31.rozsos bagett
2 doboz füstölt sprotni
olívaolaj
zsenge színes salátalevelek
tormakrém
Tormakrém:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
0,4 l tej
só, bors
szerecsendió
friss torma
A bagettből vékony karikákat vágunk, megkenjük olívaolajjal és sütőben megpirítjuk. Mindegyikre salátalavelet, tormakrémet és füstölt halat teszünk. Citrommal karöltve kínáljuk vendégváró falatként.
A tormakrém elkészítése:
A vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, kis lángon világosra pirítjuk, majd felöntjük az előzőleg felmelegített tejjel, ezután habverővel kevergetve besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és ízlés szerinti tormát reszelünk bele. Hűtőbe tesszük.